Eğitim Dünyası

Karışım Problemleri 30 Örnek Soru


Karışım Problemleri
1. %50?lik 30 litre alkol-su karışımında kaç litre alkol katalım ki yeni karışımın alkol oranı %70 olsun?
Cevap:15

2. %70?lik 30litre tuzlu-su ile %40?lık 20 litre tuz karıştırılıyor. Karışımın tuz oranı nedir?
Cevap: 21

3. %30?luk 40 kg şekerli sudan kaç kg su buharlaştırırsak ki karışımın şeker oranı %80 olur?
Cevap: 12

4. %40 oranında bir litrelik alkole kaç litre su katılmalıdır ki karışım %20 oranında olsun?
Cevap: 8

5. %70?lik 30 litre tuzlu-su ile %40?lık 20 litre tuzlu su karıştırılıyor. Karışımın tuz oranı nedir?
Cevap: 58/100

6. Alkol oranı %50 olan 90 litre alkollü su karışımına, Alkol oranı %70 olan alkollü su karışımında kaç litre karıştıralım ki %60 olsun?
Cevap: 42/70

7. %40?lık 60 kg şekerli suya kaç gr su katalım ki karışımı kaçtır?
Cevap: 24

8. Tuz oranı %30 olan 30gram tuzlu su ile tuz oranı % 20 olan 20 gram tuzlu su karıştırılıyor. Karışımın tuz oranı yüzde kaçtır?
Cevap: 26

9. Tuz oranı %20 olan 60kg tuzlu suyun 3kg ı buharlaştırılıyor ve bir miktar tuz ekleniyor. Yeni karışımın tuz oranı %40 oluyor.
Cevap: 18
10. Un oranı %30 olan 3kg hamura 500 gram un katılırsa yeni karışımın un oranı yüzde kaç olur?
Cevap: 40

11. Şeker oranı %25 olan 64 gram şekerli suyun 14 gramı buharlaştırılıyor. Şeker oranı yüzde kaç olur?
Cevap: 32

12. 30 litrelik saf suya ne kadar alkol karıştıralım ki karışımın alkol oranı %40 olsun?
Cevap: 20

13. Tuz oranı %30 olan 40kg tuzlu su karışımının tuz oranın %50ye çıkarmak için kaç kg tuz ilave edilmelidir?
Cevap: 16

14. Tuz oranı % 40 olan 40kg lık tuzlu sudan kaç kg su buharlaştırılmalı ki tuz oranı %50 olsun ?
Cevap: 8

15. Alkol oranı %40 olan 40 litre alkol su karışımına kaç litre alkol ilave edelim ki yeni karışımın yüzdesi %50 olsun?
Cevap: 8

16. %20?lik 65litre tuz-su karışımında kaç litre tuz vardır?
Cevap: 13

17. Tuz oranı %10 olan 40kg tuzlu su ile tuz oranı %20 olan 60 kg tuzlu su karıştırılıyor. Oluşan karışımın su yüzdesi kaçtır?
Cevap: 16

18. %90?lık 72litre tuz-su karışımında kaç litre tuz vardır?
Cevap: 7956/100

19. Tuzluluk oranı %10 olan 80 Gram tuzlu su vardır. Bu tuzlu suya kaç gram su ilave edilirse tuzluluk oranı %8?e düşer?
Cevap: 20

20. Tuzluluk oranı %20 olan 150 Gram tuzlu su vardır. Bu tuzlu sudan kaç gram su buharlaştırılmalıdır ki yeni karışımını tuzluluk oranı %25 olsun?
Cevap: 30

21. Su oranı %70 olan 300 Gram tuzlu su vardır. Bu tuzlu sudan kaç gram su buharlaştırılmalıdır ki yeni yeni karışımın su oranı %64 olsun?
Cevap: 50

22. Alkol oranı %70 olan 120 Litre kolonya ile Alkol oranı %60 olan 80litre kolonya karıştırılıyor. Karışımın alkol oranı yüzde kaçtır?
Cevap: 66

23. 150 Gram un ile 50 Gram şekerden homojen bir karışım elde ediliyor. Bu karışımın 1 gramında kaç gram şeker bulunur?
Cevap: ¼

24. 350 Gram un ile 50 gram şekerden homojen bir karışım elde ediliyor. Bu karışımın gramında kaç gram şeker bulunur?
Cevap: 8

25. Tuzluluk oranı %10 olan 50 Gram tuzlu su vardır. Bu tuzlu suya kaç Gram su ilave edilirse tuzluluk oranı %8 e düşer ?
Cevap: 1

26. %40 ı tuz olan 30kg tuzlu suya 20kg daha saf su ilave ediliyor. Buna göre yen, karışımın tuz yüzdesi kaçtır?
Cevap: 24

27. %20 si tuz olan 240kg tuzlu suyun tuz yüzdesi %30 a çıkarmak için kaç kg su buharlaştırılmalıdır?
Cevap: 80

28. 20kg lık tuzlu suyun tuz oranı %20 den %25 çıkarmak için kaç kg su buharlaştırılır?
Cevap: 4

29. %50 si tuz olan 20kg tuzlu suya kaç kg tuz katalım ki, karışımdaki su oranı %20 i olsun?
Cevap: 30

30. Kütlece %20 si tuz olan homojen 100gram lık tuz ile un karışımın 5 gramındaki un miktarı kaç gramdır?
Cevap: 4

Duslerkulup

Duslerkulup olarak 2010 Nisan ayından itibaren yayın hayatımıza başlamış bulunmaktayız.Güvenirliği, kaliteyi, tarafsızlığı, eşitçiliği vizyonumuz olarak belirledik ve bundan şaşmadık.Günümüzün ihtiyaçlarını belirleyip en uygun şekilde sunmaya başladık ve kısa sürede popülitemizi yükselttik ve yükseltmeye devam edeğiz. :)

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
<?php bloginfo('name'); ?> <?php wp_title(); ?>