Eğitim Dünyası
Eğitim ile ilgili herşeyi bu katagoride bulabilirsiniz.
-
Yemek Borusu (Özefagus) Histolojisi
Yemek Borusu (Özefagus) Histolojisi Sindirim Kanalı lumeninin içeriği ile vücudun iç ortamı arasında koruyucu bir bariyer oluşturur. Genel Özelliği; -makromolekülleri parçalayan sindirim hücrelerini, Sindirilen moleküllerin vücudumuz tarafından alınmasını sağlayan emilim hücrelerini ve Vücudumuzun mikroorganizmalardan korunmasını sağlayan savunma hücrelerini içerir. Gastrointestinal…
-
Glomerül Membran ve Nefronda Transport Olayı
Glomerül Membran ve Nefronda Transport Olayı Vücut sıvı kompartmanlarının homeostazının devamı için Metabolik artıklar (azotlu bileşikler-üre, kreatinin ve organik asidler) Suyun ve elektrolitlerin fazlası nefronlar aracılığı ile vücut dışına atılır. Bunun için, her gün nefronlarda 180 L ultrafiltrat oluşur, bunun…
-
Glukagonun Yapısı ve Biyosentezi
Glukagonun Yapısı ve Biyosentezi Glukagon Hiperglisemik glikojenolitik faktör İnsulinin ilk preparatlarında kontamine edici bir peptid (kan şekerini artışı) belirlendi. Pankreatik adacık hücresinin 2. hormonu→ Glukagon. Glukagon 29 a.alık tek zincirli polipeptid. Triptofan, metyonin içeriği artar. Sistin, prolin, izolösin içeriği azalır (…
-
İnsülin Antagonisti Hormonlara Biyokimyasal Bakış
İnsülin Antagonisti Hormonlara Biyokimyasal Bakış İnsulin ve insulin antagonisti hormonlar Metabolik homeostazdan sorumludurlar. Besinsel alınım ve fizyolojik durum değişikliklerine göre vücudun yakıt gereksinimini düzenlerler. İnsulin ve glukagon sürekli olarak günlük beslenme düzeni ile ilgili değişim gösterirler. Metabolik homeostazda etkin major …
-
İnsülin Biyokimyasal Özellikleri ve Biyosentezi
İnsülin Biyokimyasal Özellikleri ve Biyosentezi İNSULİN ve TIPSAL ÖNEMİ İlk saflaştırılan , kristalize edilen, sentezlenen polipeptid yapısındaki hormondur. Tıpsal açıdan çok önemli→Gelişmiş ülkelerde Diyabetes Mellitus sıklığı %5 . Diyabetes M→ İnsulin yokluğu veya etkisine direnç gelişebilir. Etkisi antagonize edilemeyen glukagon…
-
Safra ve Safra Renk Maddeleri Deneyleri
Safra ve Safra Renk Maddeleri Deneyleri HAY DENEYI Amaç: Sulu çözeltilerin yüzey gerilimine safranın etkisini araştırmaktır. Metod: Deney tüpünün yarısına kadar su konur ve üzerine biraz kükürt tozu dikkatlice ekilir. Kükürt tozları normalde suda yüzer. Ortama 3-4 damla safra ilavesi…