Facebook Hesap Silme ve Kapatma

Facebook Hesap Silme

Günümüzde internet kullanımı giderek artmaktadır. İnternet kullanımının iletişim için çok olması neredeyse tüm insanların birbiriyle sosyal medya üzerinden görüşmesini sağlamaktadır. Sosyal medya üzerinden en fazla arkadaşlarla görüşme sağlanan, resim paylaşılan, video paylaşılan ve yeni haberlerin alındığı alan Facebook platformudur.

4 Şubat 2004 yılında 2006 devresi Harvard Üniversitesi  öğrencisi olan Mark Zuckerberg tarafından kurulmuş olan Facebook ülkemizde de çoğu insan tarafından sevilerek kullanılmaya başlandı. 2003 yılı itibari ile kurulumunun Mark Zuckerberg tarafından başlamasının sebebi aslında Columbia Üniversitesi bünyesinde okuyan öğrencilerin tüm Amerika üniversitelerinin arasında bağlantı kurmaları ve bu bağlantıları güçlü hale getirmesi amacıyla yapıldı. Daha sonra Facebook kullanımı herkes tarafından sevildi ve benimsendi. Bu sistem üzerine Peter Thiel  tarafından 2004 yılında 500.000 ABD doları yatırım yapılarak sistem daha güçlü bir hale getirildi. Dünyada en fazla ziyaret edilen sosyal medya sitelerinin içinde olan Facebook ülkemizde 40 milyonu aşkın kişi tarafından kullanılıyor.

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Ne kadar da Türkiye’de 40 milyonu aşkın kişi tarafından kullanılan bir platform olsa da bazılarımız Facebook hesabını silmek istiyor. Bazı kişiler Facebook tarafından bazı kişiler tarafından rahatsız edildiklerinden bazıları çok zaman kaybına sebep olduğuna inandıkları için ve bir çok sebep için Facebook sayfalarını kapatmak istiyor. Facebook hesabını silmek isteyen arkadaşlara yardım etmek amacıyla bu başlık altında Facebook hesap silme işlemlerinin nasıl yapılacağını ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

Hesabınızı silmek istediğinizden emin iseniz öncelikli olarak dizüstü bilgisayar veya masaüstü bilgisayarınızdan Facebook hesabınıza giriş yapmalısınız. Hesabınıza güvenli bir şekilde giriş yaptıktan sonra “hesap silme” bağlantısına tıklayarak işleminize devam ediniz. “hesap silme” bağlantısına tıklamanızın ardından “hesabımı sil” isimli bir sayfa açılacaktır. Açılan bu sayfa üzerindeki tüm uyarıyı okuyarak “hesabımı sil” butonuna tıklayınız. Bu işlemin ardından önünüze açılmış olan web sayfası üzerindeki işlemlerin tümünü tamamlayınız. Bu kısacık işlemlerin ardından hesabınız tamamen silinmiş demektir.

Facebook Silerken Dikkat Etmeniz Gereken Şartlar

Fakat bu işlemden sonra dikkat etmeniz birkaç husus bulunmaktadır. Bunlardan birincisi hesabınızı silme işleminizi gerçekleştirdikten sonra 2 hafta yani 14 gün süre ile hesabınıza dokunmamalısınız. Yani hiçbir arkadaşınızın profiline kendi Facebook sayfanızdan bakmamalı ve hiçbir telefon veya bilgisayar üzerinden Facebook sayfasını açmamalısınız.

Facebook sayfanızın kapanması için 14 günlük bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Eğer Facebook sayfanızın kapanıp kapanmadığından emin olmak istiyorsanız bir arkadaşınızın Facebook hesabından size ait olan Facebook sayfasının kapanıp kapanmadığını kontrol edebilirsiniz. Facebook sayfası ile demek istediğimiz profil sayfanızdır. Facebook sayfa silme işlemleri farklıdır.

Facebook sayfasını sildiniz ve üzerinden 14 günü de geçirdi iseniz Facebook sayfanız silinmiş demektir. Fakat bilmeniz gereken bir diğer konu aynı Facebook hesabını sildikten sonra kesinlikle geriye getiremezsiniz. Facebook hesabını tekrar kullanmak istediğinizde kendinize ait olan bir Facebook hesabı açabilirsiniz. Ayrıca facebook silme yerine hesabınızı dondurabilirsiniz. Aşağıdaki yazımızda facebook hesap dondurma ile ilgili işlemlerden bahsedeceğiz.  Ayrıca bir grup yöneticisi vyea sahibiyseniz. Facebook hesabınızı silmeden önce grubunuzu silmeniz gerekebilir.Bu durumda facebook grup silme işlemleri çok uzun olabilir

İsterseniz Hesabınızı Dondurabilirsiniz

Facebook sayfanız sizi çok meşgul ediyor veya Facebook sayfanızı kullanmak istememek için bir sebebiniz var. Eğer Facebook kullanmanıza engel bir sorununuz varsa ve Facebook hesabınızı tamamen silmek de istemiyorsanız o zaman size ait olan bu hesabı dondurabilirsiniz. Facebook dondurma işlemine başlamak için aşağıda size vermiş olduğumuz adımları uygulayarak Facebook hesabınızı dondurabilirsiniz.

  • Size ait olan Facebook sayfası sağ üst bölümünde bulunan () bu işarete tıklayınız.
  • Daha sonra sayfa üzerinden ayarlar menüsünü seçiniz
  • Sol üst sütunda olan güvenlik yazısı üzerine tıklayınız
  • En son işlem olarak buradan hesabımı dondur seçeneğini tıklayarak yönlendirmeleri takip edin

Facebook hesabınızı bu şekilde dondurduğunuzda Facebook üzerinde olan kişiler size ait olan profili göremez ve arattıklarında da bulamazlar. Fakat arkadaşlarınıza göndermiş olduğunuz bazı mesajlar ve bilgiler başka kişiler tarafından görülebilir.

    Makale Yazarı: Duslerkulup

Teşekkürler...